Νέα
Loading...


Αποκαλύψεις Wikileaks: Σε βαρύ κλίμα αρχίζει ξανά η διαπραγμάτευση

Αποκαλύψεις Wikileaks: Σε βαρύ κλίμα αρχίζει ξανά η διαπραγμάτευση
Στη σκιά των διαρροών του Wikileaks που έφεραν στο φως τις αποκαλυπτικές συνομιλίες του Πόλ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου, αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, ξεκινούν τη Δευτέρα οι συζητήσεις των εκπροσώπων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Οι σχέσεις κυβέρνησης-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά και τις χθεσινές  αποκαλυψεις wikileaks βρίσκονται πλέον στο Ναδίρ, την ώρα που η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωσή τους στις 11 του ίδιου μήνα.
Μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων πάντως η κυβέρνηση βγήκε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Πολ Τόμσεν ότι θέλει να "διαλύσει την Ευρώπη"«Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας θέση στον διάλογο μεταξύ του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και της επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα,, Ντέλια Βελκουλέσκου (Delia Velculescu), που δημοσιεύθηκε στο Wikileaks.
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι δηλώσεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ που είδαν το φως της δημοσιότητας «δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα», καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει μπαράζ πρωτοβουλιών για την αναχαίτιση πιθανών σκοπιμοτήτων από την πλευρά του Ταμείου. Ήδη σε επιστολή του προς την Διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για απώλεια της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές και της ζητά να του απαντήσει αν τα όσα καταγράφονται στο διάλογο αποτελούν επίσημη θέση του Ταμείου, ενώ νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποχωρήσουν οι εκπρόσωπο του ΔΝΤ από την διαπραγμάτευση και τη θέση τους σε αυτήν να πάρουν τα στελέχη του ESM.

loading...
Share on Google Plus

διαχειριστες... psarades-post

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ATHENSWAVE.GR...ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.athenswave.com. "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΜΑΣ"
loading...